Nieuws

gemeenteraad

woensdag 17/11: Louise wordt eerste kinderburgemeester van Beernem

Woensdag werd Louise uit leefgroep Uilen verkozen tot de allereerste kinderburgemeester van de gemeente Beernem. Samen met jeugdschepen Ruben Strobbe en de voltallige enthousiaste groep kinderraadsleden zullen zij meedenken over initiatieven die in de gemeente kunnen gestart worden.

Zij zullen meerdere keren per jaar samen komen in het gemeentehuis waar zij hun stem kunnen laten horen. Bij de eerste bijeenkomst stelden ze al meteen vragen over: meer bossen in de gemeente, hielden ze een pleidooi voor elektrische fietsen voor de postbodes, willen ze meer oplaadpalen en elektrische wagens die op groene energie rijden, willen ze een upgrade en controle van de speelterreinen en nog een heel aantal andere zaken.

We wensen Louise en de voltallige kindergemeenteraad enorm veel succes toe!

fruit

woensdag 20/10: Fruitouders aan de slag

Gezond eten en drinken? Daar horen een sappig stukje fruit of een knapperig groentje bij. Met het wekelijks "Oog voor lekkers"-moment moedigen we kinderen aan deze gezonde eetkeuze te maken.

Dit project wordt volledig georganiseerd door de werkgroep "fruitouders". Bestelling afhalen, fruit & groente snijden, porties verdelen, ...
Bedankt voor jullie wekelijkse inzet!

leerlingenraad

Vrijdag 07/10: Leerlingenraad verkozen

Alle leerlingen van de Flamingo's, Leeuwen en Uilen konden zich kandidaat stellen voor de verkiezing van de nieuwe leerlingenraad. Nadien maakten ze binnen hun leefgroep reclame voor hun standpunten en ideeën.

Na de verkiezingen kwamen volgende winnaars uit de bus:
Flamingo's: Eliana, Nel, Lennert & Pauline
Leeuwen: Valentina, Lotte, Astor & Mona
Uilen: Louise, Norah, Zoë & Vere

Louise en Vere zullen onze school trouwens vertegenwoordigen op de kindergemeenteraad van de gemeente Beernem!

typ10

Gratis typlessen in het vierde leerjaar

Blind typen zien wij als een basisvaardigheid voor elke leerling in de 21e eeuw. Voor onze lessen gebruiken wij de Typ10-methode. Via deze methode leren de kinderen op een speelse manier blind typen.

De basisvaardigheden worden aangeleerd door de klasleerkracht en daarbuiten gebruiken de leerlingen ook nog een onlinemodule om verder in te oefenen.

We zien dit eveneens als een meerwaarde voor de derde graad. Ze kunnen deze vaardigheden dan dagelijks toepassen op hun individuele Chromebooks die ook door school worden aangeboden.

We zijn gestart met de bouw van onze nieuwe school!

We zijn gestart met de bouw van onze nieuwe school!

Wil je graag een kijkje nemen hoe ons nieuw gebouw eruit zal zien?

Klik dan snel op onderstaande knop.

Focus-WTV
Foto nieuwbouw
Foto nieuwbouw
Tim aan het werk

Coronavirus update: We blijven in pandemiefase ‘oranje’

Coronavirus update: We blijven in pandemiefase ‘oranje’

De onderwijsminister Ben Weyts heeft in overleg met de onderwijspartners beslist dat we in het onderwijs nog steeds in pandemiefase oranje blijven. We behouden dus dezelfde afspraken. Ik som ze graag nog een op:

  • Ouders zijn helaas niet toegelaten op het schooldomein. Enkel de ingang via de Burgemeester Claeysstraat wordt gebruikt. Volg de instructies die aan het hek hangen en je wordt onmiddellijk verder geholpen.
  • Wanneer je jouw kinderen brengt of afhaalt, dan draag je een mondmasker, bewaar je een veilige afstand van elkaar en beperk je de bezoektijd.
  • Als je iemand van de school wenst te spreken, dan maak je een afspraak.
  • Er worden geen extra-murosactiviteiten georganiseerd, dus geen uitstappen, geen bibliotheekbezoek, geen zwemlessen
  • Warme maaltijden worden aangeboden.
  • Voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd.