Laatste Nieuwtjes

De muisjes, onze jongste kleuters, zijn helemaal in de ban van ‘vliegen’. Ze knutselden luchtballonnen, gingen vliegeren, bouwden vliegtuigen, maakten een vogelcollage, deden trucjes met ballonnen, waren virtueel piloot met zicht op de landingsbaan, … De kers op de taart van hun project was het bezoek aan de vlieghaven in Oostende. Ze werden rondgeleid in het luchtopleidingscentrum en mochten zelf in een vliegtuig en helikopter zitten. Wat een topervaring!

Lees meer

De Flamingoklas heeft een bijzondere gast ontvangen bij hun zelfgekozen project ‘beroepen’. Componiste Annelies Van Parys kwam langs en beantwoordde vragen over haar beroep.

De meeste Belgische ensembles spelen regelmatig werk van haar hand. Maar ook buitenlandse topensembles kunnen haar muziek smaken. In 2017 schreef ze ‘Chacun(e) sa Chaconne’ als opgelegd werk voor de halve finales van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Dit jaar komt Annelies ook in aanmerking voor de publieksprijs van de cultuurprijzen in Beernem.

Lees meer

Net voor de herfstvakantie stond ons eerste forum gepland. Via een voorstelling van hun project, een liedje of dansje, een toneel of gesproken tekst geven de leerlingen mee waarrond er de afgelopen periode werd gewerkt. Ze doen dit in eerste instantie voor de leerlingen van de andere klassen, maar ook ouders, grootouders, familie en vrienden zijn steeds welkom. Op naar de volgende editie!

Lees meer

Een weerloos slachtoffer in de ooit zo veilige schoolomgeving van Basisschool De Drie Beertjes. Wie had dat kunnen denken? Meer dan 200 deelnemers kwamen op de Halloween activiteit van het oudercomité meehelpen om de dader van de Drie Beertjes-moord te ontmaskeren.

Door het volgen van de bloedsporen in het prachtige Bloemendale kasteelpark verzamelden de speurders tips. Ze voelden in superenge slijmdozen, roken aan vieze geuren, zochten de dader in een coole Nachtwachtfilm, knutselden spinnen en klauterden in zijn web, aten vunzige snoepjes…

Lees meer

Onze kleuters testten deze maand met heel veel enthousiasme hun nieuwe speeltoestel uit op de speelplaats. Schip ahoi kameraadjes!

Lees meer

Op een door regen en wind geteisterde 14e berenloop toonden we ons als echte beren. Onze inspanning werd beloond met de beker van “grootste lagere school”. Naast een gouden medaille kregen we immers een trofee omdat we met de grootste delegatie aanwezig waren. Proficiat aan alle lopers!

Lees meer

Het schoolteam en oudercomité van De Drie Beertjes waren ook dit jaar van de partij op de Beernemse avondmarkt. Vele sterke beren staken er onze berenhalter in de lucht. Wie het best het gewicht van de halter kon inschatten, werd tot winnaar gekroond. De halter woog precies 2349 gram. Proficiat Liza Geens, jij wint een duo filmticket.

Lees meer

Na een geslaagde ijsbrekersdag, was er bij iedereen veel goesting om het schooljaar te starten. De leerlingen en hun (groot)ouders werden op de eerste schooldag hartelijk ontvangen door het schoolteam.

Directeur Tim heette iedereen van harte welkom. En dit deed hij niet alleen. Hij kreeg hulp van de nieuwe bewoners van onze school, de mascottes van de vernieuwde klassen. Vanaf nu is de kleuterblok omgetoverd in een muizenklas, een vossenklas en een kameleonklas. In de twee gebouwen van het lager kun je de bijtjes, draken, schildpadden, uilen en giraffen ontmoeten.

Lees meer

Na een deugddoende vakantie zijn we helemaal klaar voor een nieuw schooljaar. Op de ijsbrekersdag op dinsdag 28 augustus maakten leerlingen en ouders alvast kennis met de nieuwe juf/meester en klas. Zo kan iedereen dit nieuwe schooljaar met een goed gevoel starten.

Lees meer

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben een onvergetelijke laatste week in de basisschool achter de rug. De week werd officieel ingezet met de proclamatie. Na de begroeting door directeur Tim bedankten de zesdeklassers alle schoolpersoneel met zelfgeschreven tekstjes en een witte roos. Dat elke leerling ontzettend gemist zal worden, toonde juf Katlijn aan met tal van anekdotes. Daarna werden de diploma’s persoonlijk overhandigd en volgde een eerste emomomentje: lachen maar ook traantjes wegpinken tijdens het jaaroverzicht in foto’s. De receptie en het persoonlijk fotoalbum als afscheidscadeau boden gelukkig wat troost.

Lees meer

Mei was een muzikale maand. Het eerste en tweede leerjaar brachten het jaarlijkse bezoek aan de muziekacademie te Aalter. We merkten er heel wat goesting om zelf een instrument te leren spelen. Daar zit toekomstmuziek in! Ook de kleuters experimenteerden enthousiast met klanken en instrumenten. Bij de jongste kleuters werd vooral muziek gemaakt en beleefd. De oudere kleuters onderzochten ook hoe geluid gevormd wordt. Ze ontdekten de verschillen tussen blaas-, snaar-, slag- en elektronische instrumenten. Spontaan werden plannen gemaakt voor een heuse klasband! Heel fijn was het dat muzikale ouders de kleuters live kennis lieten maken met heel wat muziekinstrumenten.

Lees meer

Dit initiatief was een mooie aanleiding voor de eerste graad om een project over afval op te zetten. Een brainstormsessie in groepjes leverde mooie woordvelden op i.v.m. afval. Genoeg stof om verder aan de slag te gaan. Hoe groot is de afvalberg? Wat is sorteren, recycleren of composteren? Hoe kunnen we meehelpen om de berg, of beter zee aan afval kleiner te maken?

Lees meer

Op zaterdag 28 april organiseerde het oudercomité van Basisschool De Drie Beertjes een groot stripfigurenbosspel. Veel en gezellig volk, fijne opdrachten en lekkere pannenkoeken vormden de ingrediënten van het succes van deze activiteit.

Lees meer

Pagina's