Zesdeklassers nemen afscheid

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben een onvergetelijke laatste week in de basisschool achter de rug. De week werd officieel ingezet met de proclamatie. Na de begroeting door directeur Tim bedankten de zesdeklassers alle schoolpersoneel met zelfgeschreven tekstjes en een witte roos. Dat elke leerling ontzettend gemist zal worden, toonde juf Katlijn aan met tal van anekdotes. Daarna werden de diploma’s persoonlijk overhandigd en volgde een eerste emomomentje: lachen maar ook traantjes wegpinken tijdens het jaaroverzicht in foto’s. De receptie en het persoonlijk fotoalbum als afscheidscadeau boden gelukkig wat troost.

Op woensdag etaleerden de zesdeklassers een laatste keer hun vaardigheden. Ze organiseerden workshops schaken, knutselen, dansen, turnen, voetbal en conditietraining voor de overige leerlingen. Na de inspanning volgde ontspanning in Sealife en aan de zee. En nog wilde niemand naar huis. Terug op school waren er frietjes van de frituur en was er bezoek van heel wat leerkrachten. Het smartboard werd ingezet voor een ontspannende film vanop de slaapmatjes met popcorn binnen handbereik. Of er daarna van slapen veel in huis is gekomen?

Het voetbaltoernooi op donderdag zorgde dat de oogjes niet dichtvielen. De winnaars speelden tegen de personeelsploeg. Maar zelfs met luide aanmoedigingen vanop de zijlijn van de hele school in Belgische driekleur moesten de leerlingen zich gewonnen geven (1-3).

Op vrijdag namen de schoolverlaters van iedereen uitgebreid afscheid. Het jaarlijkse ritueel zorgde voor een T-shirt vol met namen van dierbaren. Om 12u werd een erehaag gevormd door alle kinderen en leerkrachten. Onder luid applaus liepen de zesdeklassers geëmotioneerd een nieuwe toekomst tegemoet. Het ga jullie goed!

 

Opgemaakt op

maandag, 10 september, 2018 - 11:18
 
 

Aantal keer bekeken

1015