We zitten niet stil...

Een kleine greep uit de activiteiten van eind september en oktober:

Ten oorlog in de bib

Je kan er niet naast kijken: de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Ook op school komt dit thema uiteraard aan bod. De tentoonstelling ‘Ten Oorlog’ in de Beernemse bib nam de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar mee langs de Europese frontlijn. In groepjes losten ze een aantal vragen op. Bedankt voor de uitnodiging, het was een bijzonder leerrijke ervaring.


Samen strappen!

Kinderen veilig leren trappen en stappen in het verkeer, daar gaan we voor! Onder een stralende zon namen we dan ook deel aan de jaarlijkse strapdag. Heel wat kinderen, (groot)ouders en leerkrachten kwamen met de fiets of te voet naar school en werden in stijl opgewacht aan de schoolpoort. Naast een grote begeleide verkeerswandeling en een fietstocht doorheen Beernem werd er ook lustig gefietst op de speelplaats. De kleuters brachten in kader van dit thema een bezoek aan de politie en waren daar heel erg van onder de indruk.


Gekke bekken op de avondmarkt/cultuurmarkt

We zagen tal van gekke bekken op de Beernemseavond- en cultuurmarkt. Meer dan 100 families, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes lieten zich fotograferen met onze beren! Sofie Vermote en Lisa en Goran Vanneste kwamen bij de fotowedstrijd als winnaars uit de bus en krijgen een mooie fotocanvas met foto naar keuze opgestuurd. Proficiat!


Go Drie Beertjes Go

Ook op sportief vlak zaten we niet stil. Een enthousiaste ploeg vijfdes en zesdes nam deel aan het voetbaltornooi te Oostkamp en wist bij de helft van hun wedstrijden de winst verzilveren. Heel wat dapperen zetten ook hun beste beentje voor tijdens de jaarlijkse Berenloop.


Schoolreis kleuters

Om de grote drukte in juni te vermijden, gingen de kleuters nu al op schoolreis. Ze beleefden een leuke dag in het Kakelend Kippenmuseum te Keiem. De vele foto's kun je hier bewonderen.

 

Opgemaakt op

maandag, 20 oktober, 2014 - 16:35
 
 

Aantal keer bekeken

5415