Strapdag 2013: GO! De Drie Beertjes toont hoe het moet!

Vrijdag 20 september was het weer verzamelen blazen in GO! De Drie Beertjes voor de jaarlijkse Strapdag.  Dit jaar stond het thema ‘Ruimte voor de toekomst’ centraal.

Strappen is een combinatie van de woorden ‘stappen’ en ‘trappen’.  Alle kinderen van de school werden opgeroepen om die dag zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen.

Deze oproep werd massaal beantwoord door zowel de kleuters als de lagere schoolgaande jeugd.  De fietsenstalling stond dan ook vol twee-, drie- en vierwielers.

De kinderen werden ontvangen door de leerkrachten en getrakteerd op het jaarlijks Straparmbandje.  De ouders mochten op een wel heel speciale fiets het fietsparcours afleggen.  Dat bleek toch niet zo gemakkelijk!

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar trokken hun fluojasje aan en maakten zich klaar om samen met Zeppe en Zikki de schoolomgeving en zijn gevaren te verkennen.  Het oversteken in drie verschillende situaties (zebrapad, zonder zebrapad en met gemachtigd opzichter) werd uitgelegd en uitvoerig geoefend. 

Eenmaal teruggekomen mochten alle kinderen hun rijvaardigheden tonen op het fietsparcours van de school.

Terwijl de eerste graad de schoolomgeving verkende, maakte de tweede en derde graad dankbaar gebruik van het uitgestippelde parcours.  Na de eerste pauze trokken zij zich terug om klasdoorbrekend de gevaren van het verkeer te onderzoeken.

De school kon door zijn grote speelplaats en uitgestrekt speelveld deze geslaagde strapdag wederom organiseren.

 

Opgemaakt op

maandag, 23 september, 2013 - 06:55
 
 

Aantal keer bekeken

3429