Sinterklaas op bezoek

Donderdag 5 december was het voor de grootouders van de leerlingen van de eerste kleuterklas tot het tweede leerjaar verzamelen in de eetzaal voor de verwelkoming van de Sint met zijn twee Pieten.

Dit jaar nodigde de school niet alleen Sinterklaas uit op school, maar ook de grootouders mochten plaats nemen in de ruime eetzaal van de school.  Terwijl de leerlingen het beste van zichzelf gaven op het podium voor het aanwezige publiek, genoten zowel de oma’s en de opa’s van de muzikale talenten van hun kleinkind(eren) en van de acteertalenten van juf Isabel en juf Kaatje.

Een grootouder vertelt:

Sinterklaas is met twee zwarte pieten in de school De Drie Beertjes op bezoek geweest. De grootouders waren uitgenodigd om hem welkom te heten. Ze kregen koffie met lekkere cake.

Voor de juffrouwen en de meester van elke klas bracht Sinterklaas materiaal mee om tijdens de lessen te gebruiken. Juffrouw Isabel kreeg bijvoorbeeld een prachtig keukentje; de tweede kleuterklas kreeg o.a. een brandweerwagen, anderen kregen dan weer educatieve spelletjes.  Voor elk kind wat wils!

Juf Kaatje speelde met juf Isabel een toneeltje. Juf Isabel was een kindje dat aan Sinterklaas speelgoed wilde vragen, maar niet goed wist wat. Juf Kaatje speelde voor zwarte piet, dat was natuurlijk een valse, maar het mocht toch van de echte pieten.

Tot slot mochten opa en oma nog eens naar de klassen en kregen ze van hun kleinkind een zelfgemaakte verrassing! Zo kregen de grootouders van de leerlingen uit het eerste leerjaar zeepjes, een andere klas gaf dan weer een potloodhouder in de vorm van een boomstam.  Allemaal creaties van onze lieve kleinkinderen!

Tot slot kregen alle kinderen een lekkere sinterklaaskoek van de lieve Sint.

’t Was weer eens een tof feest voor de grootouders, de leraars en de kinderen die zo lang op de komst van Sinterklaas hebben gewacht, want een jaar duurt toch wel lang…

Tot volgend jaar ?? Dat hopen we !!!

 

Opgemaakt op

zaterdag, 21 december, 2013 - 17:36
 
 

Aantal keer bekeken

5615