Septembermaand = Campagnemaand

De eerste maand van het schooljaar zijn er traditiegetrouw heel wat sensibiliseringscampagnes. Op een speelse manier laten ze leerlingen kennis maken met maatschappelijke problemen. Ze stimuleren het zoeken naar oplossingen en het nadenken over het eigen aandeel hierin. We tonen jullie een kleine selectie uit de campagnes waaraan we deelnamen.

STRAPDAG EN WOENSDAG SAMDAG

De start van een verkeersveilig schooljaar werd gegeven met de jaarlijkse strapdag. Iedereen werd aangemoedigd om te stappen of te trappen naar school. Voor de gelegenheid werd de Burgemeester Claeysstraat verkeersvrij gemaakt en ingericht als speelstraat. Zo was het zalig spelen en fietsen voor de kleinsten van de school. In de lagere klassen vindt deze campagne zijn vervolg in Woensdag Samdag: een heel jaar lang strappen op woensdag én bijleren over verkeersveiligheid.

MOOIMAKERS

De extra handhaving van sluikstorten en zwerfvuil in de derde week van september is jullie wellicht niet ontgaan. In het kader van de campagne van Mooimakers ruimden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar de buurt rond de school op. En dat was niet eens zo saai, met de professionele afvalgrijpers!

DAG VAN DE SPORTCLUB

Op 13 september kwamen heel wat kinderen in de outfit van hun sport(club) naar school. Zo maken ze elkaar enthousiast om te sporten. We namen hiermee deel aan de “toon je sportclub @ school” wedstrijd. Met alle leuke sportfoto's en -verhalen hopen we kans te maken op één van de prijzenpakketten.

Brullende Beren: de winnaar

Op de jaarlijkse Beernemse avondmarkt waren het schoolteam en oudercomité van De Drie Beertjes massaal vertegenwoordigd om de aanwezigen kennis te laten maken met onze school. Kinderen konden zich in een beer laten schminken en de strijd met onze decibelmeter aangaan: welke beer brult het hardst? Een onschuldige berenhand trok de winnaar: Biari Nakov, jij bent de gelukkigste beer van het land, want je wint twee filmtickets!

 

Opgemaakt op

woensdag, 15 november, 2017 - 13:16
 
 

Aantal keer bekeken

929