School vol beweging

Na een deugddoende vakantie zijn we helemaal klaar voor een nieuw schooljaar. Op 25 augustus werd het schooldomein samen met ouders klaargestoomd tijdens een heuse klusdag met picknick. De ijsbrekersdag op 29 augustus liet iedereen kennis maken met de nieuwe juf/meester en klas om dit nieuwe schooljaar met een fijn gevoel te kunnen starten.

Ons eerste en tweede leerjaar wordt letterlijk een ‘klas in beweging’. Basisschool De Drie Beertjes start op 1 september immers als eerste school in België met het pilootproject ‘klas in beweging’. De kring staat centraal in dit project. Alle leerlingen en de leerkracht zitten op deze manier op de eerste rij. Het midden van de kring fungeert als liggend bord, waar de werkjes van de leerlingen besproken worden en waar er naar voorbeelden kan gekeken worden. Op deze manier zijn de leerlingen sterker betrokken bij het klasgebeuren.

Bijzonder aan dit project is het multifunctioneel meubilair. De klassen worden van nieuwe ‘bewegende’ banken en kussens voorzien. De bankjes dienen niet alleen om op te zitten in de kring maar ook om aan te werken tijdens taken. Ze kunnen ook aan elkaar en op elkaar gestapeld worden voor bewegingsactiviteiten. Heel handig is het feit dat de klas in een paar minuten tijd een volledige nieuwe organisatievorm kan krijgen doordat de banken zo gemakkelijk verplaatsbaar zijn.

We wensen iedereen een mooi schooljaar met veel beweging!

 

Opgemaakt op

zaterdag, 2 september, 2017 - 19:53
 
 

Aantal keer bekeken

1202