Sarah Vermeersch valt in de (literaire) prijzen!

Jaarlijks wordt in Vlaanderen de Junior Journalist wedstrijd georganiseerd. De derde graad van onze school nam deel aan de voorrondewedstrijd in reeks 1 (leerlingen 3de graad basisonderwijs).

De deelnemers moesten een fictieve tekst schrijven binnen het opgelegde thema.  Dit jaar was het schrijfthema ‘oorlog en vrede’, naar aanleiding van het begin van de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden.

Sarah Vermeersch uit het 5de leerjaar  kwam als winnaar uit de bus.  Ze schreef een verhaal over een bijzondere ‘burgeroorlog’, namelijk een oorlog tussen de hamburgers en cheeseburgers in Burger City. De oorlog eindigt pas als 2 concurrerende burgers verliefd worden op elkaar.  Een verhaal van alle tijden dus …

Op zondag 19 januari 2014, tijdens Toast literair werd  Sarah, samen met Phaedra Vanlaere (laureate reeks 2) in de bloemetjes gezet.  Ze kreeg een boekenpakket ter waarde van 65 euro en dingt mee voor de hoofdprijzen in de grote finale op zondag 27 april tijdens het Festival aan Zee in De Panne.

Proficiat Sarah en Phaedra!

 

Opgemaakt op

maandag, 10 februari, 2014 - 08:19
 
 

Aantal keer bekeken

3670