Onze nieuwe directeur…

...is met zijn gat in de boter gevallen! Pas sinds januari is Tim Van Renterghem de nieuwe directeur van Basisschool De Drie Beertjes en hij werd al in de bloemetjes gezet. Leerlingen en leerkrachten gingen aan de slag om hem te verrassen op de Dag van de Directeur.

Hoog tijd voor een korte kennismaking! Als we vragen om in vijf zinnen iets over zichzelf te vertellen, dan klinkt dat zo:

"Mijn naam is Tim, ik ben gehuwd en heb twee kinderen, een zoon van 13 en een dochter van 11. In 1999 studeerde ik af als onderwijzer en na een tweetal scholen vond ik mijn vaste stek in het zesde leerjaar van Basisschool ’t Zwaluwnest. In 2014 was de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging en volgde ik de cursus directeur van het Gemeenschapsonderwijs die ik nu met veel plezier in de praktijk kan brengen in Basisschool De Drie Beertjes. Ook al is de functie van directeur een hele drukke aangelegenheid vul ik mijn resterende vrije tijd graag op met wandelingen en fietstochten, gecombineerd met geocaching.”

Als we hem vragen welke momenten van de eerste vijf weken hem het meest bijgebleven zijn, en wat ze hem leerden over onze school, dan hoeft directeur Tim niet lang na te denken:

"Het warm onthaal op mijn eerste schooldag was heel fijn. Zowel het voltallige team als de ouders ontvingen me met open armen. Ik kreeg van het oudercomité zelfs een lekker welkomstpakket! Ook de eerste oudervergadering zal ik niet vergeten. Ik ontmoette een grote groep geëngageerde ouders, boordevol ideeën, die samen willen helpen bouwen aan de school. Iedereen gaf me hier een gerust gevoel, waardoor ik me onmiddellijk thuis voelde bij De Drie Beertjes. En ik heb geleerd dat ik een team, leerlingen en ouders naast mij staan heb, die samen willen verder bouwen aan de toekomst van De Drie Beertjes.”

"Uiteraard zijn er een heel wat uitdagingen waarmee het basisonderwijs in het algemeen, en Basisschool De Drie Beertjes in het bijzonder, geconfronteerd worden. Tim Van Renterghem weet alvast hoe hij daarop wil inspelen in zijn beleid:

"De grootste uitdaging voor onze school is zonder meer het nieuwe project dat we verder willen uitbouwen. Basisschool De Drie Beertjes wil verder bouwen aan een leefschool, waar kinderen door ervaringsgericht projectwerk, vertrekkend vanuit wat kinderen boeit, plezier beleven aan het leren. Hiervoor zal ik inzetten op een goede coaching van mijn team, een huiselijke sfeer creëren in de leef- en werkruimtes en coöperatieve werkvormen hanteren die ervoor zorgen dat leerlingen oppikken hoe te leren met en van elkaar. Samen leren samenleven!”

 

Opgemaakt op

maandag, 19 maart, 2018 - 11:28
 
 

Aantal keer bekeken

1178