Leerlingen schitteren in live musical ‘Koning Zwartbaard’

"In een land, een piepklein land hier ver vandaan, regeerde een koning: Koning Zwartbaard. Hij was geen gewone koning maar een zwartkijker. Heel zijn land zag er zwart uit. Zelfs de mensen… al was hun huid spierwit… ze keken zwart. Arend, een nieuwsgierige jongen, wil deze mensen bevrijden uit hun zwarte leefwereld.”

Wie en wat Arend nodig heeft om zijn droom te realiseren werd op zaterdag 25 maart gezongen en verteld door de leerlingen en leerkrachten van onze school in een knallende live musical. De voorstelling werd twee maal gebracht in OC De Kleine Beer onder regie van directeur Rik Vanbelle. Het verhaal werd geschreven door Frieda Vanslembrouck. Leraar en componist Johan Bouttery componeerde de muziek en trainde en begeleidde de kinderen voor dit muzikaal feest.

De kinderen van de hoogste klassen namen de hoofdrollen op zich en zongen de solonummers op een overtuigende manier. Yaron De Vreese schitterde in de hoofdrol van Arend. Alle leerlingen, klein en groot, brachten alle liedjes live en hadden een eigen aandeel in dit muzikale verhaal. We besluiten graag met de woorden van een tevreden en emotionele directeur Rik Vanbelle in actuali.be:

"Ik ben ongelooflijk trots op onze kinderen en het ganse team van leerkrachten die deze musical op een dergelijk niveau en met zoveel overtuiging en inzet gespeeld en gezongen hebben. Dit is een voorbeeld van een super geslaagd project in het kader van muzikale vorming. Basisschool De drie Beertjes bewijst met nog maar eens een levendige, samenhangende school te zijn met aandacht voor de talenten van de kinderen. Nogmaals bedankt en nog een dikke merci aan Johan Bouttery voor zijn onontbeerlijke inbreng.”

Een volledig fotoverslag vind je op de facebookpagina Kristalfoto Studio Beernem of Basisschool De Drie Beertjes.

 

Opgemaakt op

woensdag, 12 april, 2017 - 22:40
 
 

Aantal keer bekeken

9038