Een stapje in de wereld…

Heel wat klassen trokken er op uit deze maand. In kader van hun dierenproject gingen het 2de en 3de kleuter op bezoek bij de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Bij aankomst vielen de mondjes al open bij het zien van het skelet van de onderkaak van een potvis. Ze mochten ook allemaal even plaatsnemen in de ‘klas’ van de studenten Dierengeneeskunde. Die aula voor 250 studenten was wel een stuk groter dan wat ze gewoon zijn!

Daarna gingen ze naar het museum waar heel wat skeletten stonden. Ze herkenden een olifant, een dolfijn, een beer en zelf een echt mens. De kleuters voelden allemaal bij zichzelf of ze de botten konden vinden die ze bij het skelet zagen. Fascinerend ook hoe ze bij het kijken door de microscoop het hartje van een kuikenembryo zagen kloppen. Na een groet aan de paarden in de weide buiten stapten de kleuters terug op de bus richting Beernem. Wie weet keren ze binnen een aantal jaren terug als student Dierengeneeskunde?

De derde graad zocht het buiten de landsgrenzen. We laten hen zelf aan het woord met enkele impressies over hun Amsterdamreis.

- Het achterhuis van Anne Frank was voor mij het meest interessante museum van onze uitstap. Het is raar om in het huis van iemand anders te stappen, zeker als er daar zoveel gebeurd is. (Dewi)

- Ik vind het erg voor Anne Frank dat ze net voor het einde van de oorlog gestorven is. (Nand)

- In Madame Tussauds was het leuk omdat er veel wassen beelden staan van mensen die ik bewonder. Ze leken net echt. We hebben veel foto’s genomen. (Amber)

 

Opgemaakt op

zondag, 24 december, 2017 - 11:47
 
 

Aantal keer bekeken

4207