Buitenklas: spelen, leren en eten in open lucht

Het oudercomité van Basisschool De Drie Beertjes besliste vorig schooljaar om met de opbrengst van de activiteiten meubilair voor een buitenklas aan te kopen. Om meteen kwalitatieve en duurzame banken te kunnen schenken, diende het oudercomité een subsidiedossier in bij Cera. Net voor de zomer kregen we het goede nieuws dat het dossier voor het realiseren van de buitenklas goedgekeurd werd.

Op de klusdag van 25 augustus werd het schooldomein klaargestoomd voor een nieuw schooljaar. De extra vrouw- en mankracht van (groot)ouders werd ook ingezet voor het in elkaar schroeven van de 8 splinternieuwe banken. Na het harde werk schaarden ouders, kinderen en leerkrachten zich gezellig aan de nieuwe banken om samen te genieten van een potluck picknick. De banken werden meteen getest en goedgekeurd.

Ondertussen bleek dat de banken een grote meerwaarde zijn voor de buitenruimte op school. Naast het gebruik als buitenklas doen ze ook dienst als picknickbank voor het verorberen van een tussendoortje of als gezellige zit- en speelruimte voor de opvangklas bij mooi weer.

Basisschool De Drie Beertjes schuift zo een bank vooruit met heel veel dank aan Cera!

 

Opgemaakt op

woensdag, 11 oktober, 2017 - 12:26
 
 

Aantal keer bekeken

959