BS De Drie Beertjes krijgt drie keer bezoek

We kregen in Basisschool De Drie Beertjes de voorbije maand maar liefst drie keer bezoek over de vloer.

Grootouders uit de duizend

We verwelkomden eerst de lieve grootouders op grootouderdag. De middag werd ingezet in de eetzaal met een kop koffie en een woordje van de directeur. Daarna mocht iedereen naar de klas van zijn/haar kleinkind(eren). De rode draad in de activiteiten van de verschillende klassen was het thema sprookjes: van roodkapje over computer- en rekenkabouter naar de Gruffalo. Alle oma's en opa's werden in de bloemetjes gezet en genoten zichtbaar van deze kans om hun kleinkinderen aan het werk te zien.

Voorlezen is heerlijk!

Tijdens de voorleesweek, een nationale campagne van Stichting Lezen die iedereen wil aansporen om voor te lezen, kregen we elke dag iemand anders op bezoek. Oud-leerlinge Emma beet de spits af en las als vrijwilligster voor de bib het mooie verhaal Ridder Redder voor. Vervolgens waren leesmama's Sara en Kaatje aan de beurt. De mama en oma van Kaya verrasten de jongens en meisjes van K2 en K3 met verhaaltjes van Jip en Janneke en De mooiste vis van de zee. En ten slotte was papa Dave aan de beurt met De boze wolf die helemaal niet boos was. Voorlezen is heerlijk!

Oh kom er eens kijken…

Eén bijzonder bezoek werd met veel verlangen en enthousiasme, maar ook door heel wat bange hartjes opgewacht. En dan hebben we het over Sint en Piet natuurlijk! Hij bracht alle kinderen een persoonlijk klasbezoekje. Van al het lekkers en het nieuwe klasspeelgoed hebben we nog maanden deugd.

 

Opgemaakt op

woensdag, 17 december, 2014 - 13:26
 
 

Aantal keer bekeken

3461