Bebat & Recyca

Een van de MOS acties is een inzamelactie van gebruikte batterijen. De school krijgt daartoe niet alleen gratis inzamelmateriaal ter beschikking van de vzw Bebat maar we worden bovendien ook voor onze inspanning beloond! Per kg ingeleverde batterijen ontvangen wij 1 punt. In ruil voor de gespaarde punten kan de school kiezen uit sport- en spelmateriaal dat we kunnen gebruiken in de klas of in de turnzaal.

Daarom willen wij ouders en leerlingen graag aanmoedigen lege huishoudbatterijen via onze school binnen te brengen. Alle lege batterijen worden verzameld in de voorziene ton in de gang voor het secretariaat.

Overtuigd? Doe dan met ons mee! Het inzamelen van batterijen is immers niet alleen gunstig voor De Drie Beertjes maar ook voor jullie! Wist je dat je op die manier actief bijdraagt tot een beter milieu? Het is namelijk zo dat Bebat de opgehaalde batterijen verwerkt en recycleert, waardoor men de natuurlijke grondstoffen kan behouden en hergebruiken. Meer info vind je op www.bebat.be

Ook lege inktpatronen worden op onze school ingezameld. Ze worden opgehaald en gerecycleerd door Recyca. Voor sommige inktpatronen kan onze school een kleine financiële vergoeding krijgen. Je kan je lege batterijen en inktpatronen dus gerust meegeven met je kind. Het inzamelen van gebruikte batterijen en lege inktpatronen is niet alleen interessant voor onze school maar ook en vooral voor een beter milieu!

Bedankt voor uw bijdrage.