Als ik een vlieg was...

Op woensdag 22 januari was er een gezellige drukte op school. Tijdens de Openklasdag maakten tal van ouders, maar ook oma’s en opa’s, hun opwachting in de klas van hun (klein)kind. Niemand wilde de unieke gelegenheid missen om een (deel van een) lesvoormiddag mee te volgen. 

In het lager werkten de klassen rond het thema zintuigen. De leerlingen voerden verschillende proefjes en opdrachten uit in verband met ogen, oren, neus, mond en handen. Ook enkele ouders en grootouders lieten zich verleiden om mee te helpen, denken en antwoorden.

In de kleuterklassen ging het er iets speelser aan toe. In de eerste kleuterklas genoten (groot)ouders weemoedig mee van een live gebrachte aflevering “tiktak”. Daarna konden ze zien hoe hun kleuters enthousiast reageerden op het bespreken van de verschillende onderdelen. Tenslotte namen de kleuters hun (groot)ouders mee voor vrij spel in hun favoriete klashoekje.

Toen om half twaalf de bel rinkelde, zat het er bijna op. Bijna, want samen gezellig smullen van frietjes met een frikandel of brochette was de perfecte afsluiter van een geslaagde voormiddag voor groot en klein!

Spannende foto's kan je vinden hier en ook hier

 

Opgemaakt op

zaterdag, 25 januari, 2014 - 17:27
 
 

Aantal keer bekeken

6181