Laatste Nieuwtjes

De Dikketruiendag vestigde dit jaar de aandacht op bomen, struiken en ander frisgroen dat ons kan redden van de klimaatverandering: ze zorgen voor afkoeling bij hitte en beschermen ons tegen wateroverlast. Ook op ons schooldomein willen we zoveel mogelijk stenen, asfalt en beton ruilen voor #frisgroen. We hebben symbolisch de verwarming een graadje lager gezet, een gezellige wintertrui aangetrokken en ons opgewarmd met een pak (hart)verwarmende buitenactiviteiten: een buitenverhaal voor de kleuters, aerobics voor iedereen, een rekenles ‘Ren je rot’ met groepsoverleg, een tikkerspel met aliens en meteoren....

Lees meer

...is met zijn gat in de boter gevallen! Pas sinds januari is Tim Van Renterghem de nieuwe directeur van Basisschool De Drie Beertjes en hij werd al in de bloemetjes gezet. Leerlingen en leerkrachten gingen aan de slag om hem te verrassen op de Dag van de Directeur.

Hoog tijd voor een korte kennismaking! Als we vragen om in vijf zinnen iets over zichzelf te vertellen, dan klinkt dat zo:

Lees meer

Tijdens een kringgesprek vertelden de jongste kleuters dat ze, net als Nijltje en Dieltje uit hun verhalenboek, samen wilden zwemmen. Mede dankzij de hulp van (groot)ouders kon hun droom waargemaakt worden. Dankjewel! Ook het tweede en derde kleuter trekken in dit nieuwe jaar met veel plezier tweewekelijks naar het zwembad.

Lees meer

Het tweede leerjaar zette het nieuwe jaar in met een nieuw Prowise bord. Hiermee beschikt elke klas over zijn eigen digitaal bord. Dit bord laat de leerkracht toe om zijn/haar lessen extra interactief te maken en afwisseling tussen werkvormen te voorzien. De combinatie laptop – Prowise met de tafelkampioen leek alvast heel erg in de smaak te vallen voor het oefenen van de tafels. We duimen dat dit enthousiasme mag blijven duren.

Lees meer

De laatste week voor de kerstvakantie was een aaneenschakeling van warme afscheidsmomenten van directeur Rik Vanbelle. Nu ‘meester Rik’ met pensioen gaat, verliest Basisschool De Drie Beertjes een directeur met een tomeloze inzet die (noodgedwongen) van alle markten thuis was: pedagoog, technieker, bemiddelaar, leerkracht ... Ondanks alle uitdagingen en het vele werk verloor hij het uitwerken van een sterk pedagogisch project nooit uit het oog. En vooral, want daar draait het uiteindelijk om in het onderwijs: hij had een groot hart voor onze leerlingen.

Lees meer

Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert, wil ‘Iedereen Leest’ aansporen om voor te lezen. Dit jaar zette de campagne de voorleespapa’s in de kijker. In de eerste kleuterklas kwam de papa van Lennert voorlezen. De kleuters luisterden geboeid naar een van Lennert zijn lievelingsboekjes ‘Ik zou wel een kindje lusten’.

Lees meer

Op vrijdag 24 november organiseerde het oudercomité de jaarlijkse quizavond. Onder de noemer ‘grote kleine berenquiz’ werden in een volle refter 26 ploegen meegenomen in de levenswandel van een kleine beer doorheen de kinder- en jeugdjaren.

De leerlingen van de school leverden enkele gesmaakte bijdrages aan de vragenrondes en lieten zich daarbij van hun meest mondige kant zien. Ook de deelnemers zelf moesten actief en creatief aan de slag.

Lees meer

Met een heel aaibare en zelf opgezette tentoonstelling rondde de eerste graad hun huisdierenproject af. Als volleerde gidsen leidden ze de kleuters rond. Er kwamen heel wat (groot)ouders langs om een leerrijke bijdrage te leveren aan dit project. Katten, een chihuahua, een uil, duiven, chinchilla’s, een konijn … we konden ze allemaal in het echt bewonderen in de klas.

Lees meer

Heel wat klassen trokken er op uit deze maand. In kader van hun dierenproject gingen het 2de en 3de kleuter op bezoek bij de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Bij aankomst vielen de mondjes al open bij het zien van het skelet van de onderkaak van een potvis. Ze mochten ook allemaal even plaatsnemen in de ‘klas’ van de studenten Dierengeneeskunde. Die aula voor 250 studenten was wel een stuk groter dan wat ze gewoon zijn!

Lees meer

De eerste maand van het schooljaar zijn er traditiegetrouw heel wat sensibiliseringscampagnes. Op een speelse manier laten ze leerlingen kennis maken met maatschappelijke problemen. Ze stimuleren het zoeken naar oplossingen en het nadenken over het eigen aandeel hierin. We tonen jullie een kleine selectie uit de campagnes waaraan we deelnamen.

STRAPDAG EN WOENSDAG SAMDAG

Lees meer

Het oudercomité van Basisschool De Drie Beertjes besliste vorig schooljaar om met de opbrengst van de activiteiten meubilair voor een buitenklas aan te kopen. Om meteen kwalitatieve en duurzame banken te kunnen schenken, diende het oudercomité een subsidiedossier in bij Cera. Net voor de zomer kregen we het goede nieuws dat het dossier voor het realiseren van de buitenklas goedgekeurd werd.

Lees meer

Na een deugddoende vakantie zijn we helemaal klaar voor een nieuw schooljaar. Op 25 augustus werd het schooldomein samen met ouders klaargestoomd tijdens een heuse klusdag met picknick. De ijsbrekersdag op 29 augustus liet iedereen kennis maken met de nieuwe juf/meester en klas om dit nieuwe schooljaar met een fijn gevoel te kunnen starten.

Lees meer

Ravotten in Bulskampveld, nasi goreng maken én proeven in de klas, afscheid vieren in stijl met een uitwuifavond en receptie, knutsel/zang/dansworkshops onder leiding van het leerlingenparlement, alles op wieltjes, een dansfeestje … de laatste week van juli was net dat tikkeltje plezanter dan een normale schoolweek.

We wensen dat iedereen even de weg kwijtraakt, zijn doelen niet behaalt, heel veel tijd verspilt en mijlenver verdwaalt. Of samengevat: een deugddoende vakantie en tot volgend schooljaar!

Lees meer

Pagina's