Laatste Nieuwtjes

Na een deugddoende vakantie zijn we helemaal klaar voor een nieuw schooljaar. Op de ijsbrekersdag op dinsdag 28 augustus maakten leerlingen en ouders alvast kennis met de nieuwe juf/meester en klas. Zo kan iedereen dit nieuwe schooljaar met een goed gevoel starten.

Lees meer

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben een onvergetelijke laatste week in de basisschool achter de rug. De week werd officieel ingezet met de proclamatie. Na de begroeting door directeur Tim bedankten de zesdeklassers alle schoolpersoneel met zelfgeschreven tekstjes en een witte roos. Dat elke leerling ontzettend gemist zal worden, toonde juf Katlijn aan met tal van anekdotes. Daarna werden de diploma’s persoonlijk overhandigd en volgde een eerste emomomentje: lachen maar ook traantjes wegpinken tijdens het jaaroverzicht in foto’s. De receptie en het persoonlijk fotoalbum als afscheidscadeau boden gelukkig wat troost.

Lees meer

Mei was een muzikale maand. Het eerste en tweede leerjaar brachten het jaarlijkse bezoek aan de muziekacademie te Aalter. We merkten er heel wat goesting om zelf een instrument te leren spelen. Daar zit toekomstmuziek in! Ook de kleuters experimenteerden enthousiast met klanken en instrumenten. Bij de jongste kleuters werd vooral muziek gemaakt en beleefd. De oudere kleuters onderzochten ook hoe geluid gevormd wordt. Ze ontdekten de verschillen tussen blaas-, snaar-, slag- en elektronische instrumenten. Spontaan werden plannen gemaakt voor een heuse klasband! Heel fijn was het dat muzikale ouders de kleuters live kennis lieten maken met heel wat muziekinstrumenten.

Lees meer

Dit initiatief was een mooie aanleiding voor de eerste graad om een project over afval op te zetten. Een brainstormsessie in groepjes leverde mooie woordvelden op i.v.m. afval. Genoeg stof om verder aan de slag te gaan. Hoe groot is de afvalberg? Wat is sorteren, recycleren of composteren? Hoe kunnen we meehelpen om de berg, of beter zee aan afval kleiner te maken?

Lees meer

Op zaterdag 28 april organiseerde het oudercomité van Basisschool De Drie Beertjes een groot stripfigurenbosspel. Veel en gezellig volk, fijne opdrachten en lekkere pannenkoeken vormden de ingrediënten van het succes van deze activiteit.

Lees meer

Op werelddownsyndroomdag gingen de leerlingen trots met twee verschillende sokken naar school. Omdat iedereen anders is … maar toch gelijk. Deze ludieke actie liet de leerlingen onder begeleiding van hun leerkrachten dit thema onder woorden brengen. Ook mensen met downsyndroom maken de wereld kleurrijk. En aan een wereld waarin iedereen er mag zijn, werken we graag mee.

Lees meer

De kleuters kijken ieder jaar uit naar het leerrijk speelparadijs Rollebolle. Hiermee biedt Stichting Vlaamse Schoolsport een bewegingslandschap aan voor vier- tot zesjarigen om hen te laten experimenteren en zo allerlei vaardigheden en bewegingen uit te lokken. Met veel enthousiasme stapten de oudste kleuters ook dit jaar op de bus richting Tielt. Onder begeleiding van de kleuterjuffen en leerlingen van de Sporthumaniora overtroffen ze zich zelf tijdens de oefeningen om evenwicht, behendigheid, durf en coördinatie te verbeteren. Supertof!

Lees meer

Eind maart genoten heel wat kinderen met hun familie van een gezellig samenzijn op de jaarlijkse spaghetti-avond van onze school. De kinderen van de eerste graad keken hier extra naar uit, want ze mochten er hun zelfgemaakte sangria de luxe verkopen. Tijdens hun laatste projectwerk gingen ze immers op onderzoek uit: hoe produceer, proef, promoot en verkoop je een lekker drankje? Na een ijverige zoektocht naar een geschikt recept beoordeelden de leerlingen als volleerde sommeliers hun shortlist mocktails. Uiteraard geheel volgens de regels van de etiquette: beoordelen van de kleur, walsen en ruiken en proeven met kleine slokjes. De alcoholvrije sangria kwam als winnaar uit de bus.

Lees meer

Zaterdag 24 februari was een hoogdag voor onze school. Ter gelegenheid van het schoolfeest streek Circus De Drie Beertjes neer in OC De Kleine Beer. Jonge en nog jongere artiesten schitterden tijdens twee spetterende circusvoorstellingen. Familie en vrienden genoten van het spel van deze handige hondjes, leergierige leeuwen, artistieke acrobaten, kunstige koorddanseressen, creatieve clowns, slaperige slangenbezweerders, kunstige koorddanseressen, beresterke body builders … te veel om op te noemen. Het wisselen van de decors en het opstellen van de rekwisieten werd vakkundig uitgevoerd door leerlingen van de hoogste klassen. De circusdirecteur werd dan weer bij de les gehouden door zijn jongere dubbelganger.

Lees meer

De Dikketruiendag vestigde dit jaar de aandacht op bomen, struiken en ander frisgroen dat ons kan redden van de klimaatverandering: ze zorgen voor afkoeling bij hitte en beschermen ons tegen wateroverlast. Ook op ons schooldomein willen we zoveel mogelijk stenen, asfalt en beton ruilen voor #frisgroen. We hebben symbolisch de verwarming een graadje lager gezet, een gezellige wintertrui aangetrokken en ons opgewarmd met een pak (hart)verwarmende buitenactiviteiten: een buitenverhaal voor de kleuters, aerobics voor iedereen, een rekenles ‘Ren je rot’ met groepsoverleg, een tikkerspel met aliens en meteoren....

Lees meer

...is met zijn gat in de boter gevallen! Pas sinds januari is Tim Van Renterghem de nieuwe directeur van Basisschool De Drie Beertjes en hij werd al in de bloemetjes gezet. Leerlingen en leerkrachten gingen aan de slag om hem te verrassen op de Dag van de Directeur.

Hoog tijd voor een korte kennismaking! Als we vragen om in vijf zinnen iets over zichzelf te vertellen, dan klinkt dat zo:

Lees meer

Tijdens een kringgesprek vertelden de jongste kleuters dat ze, net als Nijltje en Dieltje uit hun verhalenboek, samen wilden zwemmen. Mede dankzij de hulp van (groot)ouders kon hun droom waargemaakt worden. Dankjewel! Ook het tweede en derde kleuter trekken in dit nieuwe jaar met veel plezier tweewekelijks naar het zwembad.

Lees meer

Het tweede leerjaar zette het nieuwe jaar in met een nieuw Prowise bord. Hiermee beschikt elke klas over zijn eigen digitaal bord. Dit bord laat de leerkracht toe om zijn/haar lessen extra interactief te maken en afwisseling tussen werkvormen te voorzien. De combinatie laptop – Prowise met de tafelkampioen leek alvast heel erg in de smaak te vallen voor het oefenen van de tafels. We duimen dat dit enthousiasme mag blijven duren.

Lees meer

Pagina's